KURSEVI 2019-02-07T20:11:12+00:00

LEGO WeDo 2.0

Uzrast polaznika: od 7 godina do 14 godina. Nastava se održava jednom nedeljno, u trajanju od 60 ili 90 minuta (u zavisnosti od uzrasta deteta).

LEGO WeDo 2.0

Lego WeDo 2.0 predstavlja u ovom trenutku sigurno najbolje edukativno sredstvo u STEM edukaciji. Praveći robote i razne mehanizme, deca se odlično zabavljaju ali i uče kako rade razni mehanički uređaji. Sklapaju različite modele robota koje će kasnije programirati da izvršavaju određene zadatke. Tokom izrade modela prolaze kroz sve faze prisutne u inženjerskom dizajniranju: od definisanja problema, preko planiranja, pravljenja rešenja, njegove modifikacije, i na kraju objašnjavanja rešenja. Da bi došli do cilja moraju da rade u paru čime se podstiče kolaboracija i komunikacione veštine.

robotika za decu

Robotika za decu

Uzrast polaznika od 5 do 7 godina. Trajanje kursa 12 nedelja. Nastava se održava jednom nedeljno, u trajanju od 60 minuta.

Kurs robotike

Robotika za decu

Kibo i Bee bot roboti omogućavaju deci da svoju igru pretoče u program. Za razliku od standardnog programiranja, programiranje pomoću robota je manje apstraktno i deca ga lakše i brže usvajaju. Na ovom kursu, deca će uz pomoć robota moći da „isprogramiraju“ svoju igru i svoje priče. Mogu da „nateraju“ robota da se kreće i reaguje upravo onako kako su zamislili. Rad sa robotima u okruženju svojih vršnjaka uči decu da identifikuju problem, da zamisle i isplaniraju rešenje, zatim da ga naprave, testiraju i pokažu drugarima. Na taj način prolaze kroz sve faze koje postoje u procesu inženjerskog dizajna.

kursevi - databases

Baze podataka

Uzrast polaznika: za odrasle. Trajanje kursa 12 nedelja. Nastava se održava jednom nedeljno, u trajanju od 90 minuta.

Baze podataka

Radi se upitni programski jezik  SQL (Structured Query Language)u MS SQL Server-u.  Stečeno znanje na ovom kursu omogućiće polazniku da veoma lako koristi razne sisteme za upravljanje bazama podataka. Postavljanjem upita korisnik može veoma brzo da prikaže željeni skup podataka koji treba da zadovolji određene uslove.  Kursevi su namenjeni i zaposlenima koji žele da unaprede svoje znanje u kreiranju izveštaja poslovanja.

kursevi - scratch

Scratch

Uzrast polaznika: od 8 do 14 godina. Nastava se održava jednom nedeljno, u trajanju od 60 minuta.

Scratch

Scratch je programski jezik kojim deca mogu započeti svoje prve ozbiljnije korake u svetu programiranja. U njemu se programira tako što se koriste i slažu jednostavni programski blokovi. Zbog svoje jednostavnosti, pogodan je za učenje programiranja u ranom uzrastu. Pohađanjem ovog kusa deca će naučiti da kreativno razmišljaju, rade u grupi i razmišljaju sistematski.

kursevi - ScrathJr

Scratch Junior

Uzrast polaznika: od 5 do 8 godina. Trajanje kursa 12 nedelja. Nastava se održava jednom nedeljno, u trajanju od 60 minuta.

Scratch JR

ScratchJr je programski jezik koji uvodi Vaše dete u svet programiranja. Pravljenjem interaktivnih priča i igrica – igrajući se, deca usvajaju osnovne principe programiranja. U ScratchJr-u nema slova, sve je zasnovano na grafičkim programskim blokovima čijim kombinovanjem nastaje program. U centru programa se nalazi neki od ponuđenih ili od strane deteta nacrtanih karaktera, a pomoću grafičkih blokova deca ih programiraju da se kreću, skaču i igraju. Radi se na tabletu, deca mogu da da dodaju glasove i zvuk, da ubace svoju sliku i urade još mnoge druge zanimljive stvari čime prave svoju igricu/animaciju. Kurs je baziran na STEM principu. Primeri su pažljivo osmišljeni s ciljem da dete nateraju na razmišljanje i rešavanje postavljenog problema. Tokom časa se prave pauze u kojima se rade različiti eksperimenti koji su u vezi sa problemom koji se u datom trenutku rešava.

Python

Uzrast polaznika: 11+ godina. Nastava se održava jednom nedeljno, u trajanju od 60 minuta.

Python