Besplatan kurs Python + 4 časa

Završni test biće održan 27. aprila. Zadaci će biti objavljeni na ovoj stranici u 18 sati i tada počinje da teče vreme za izradu testa. Test je vremenski ograničen i traje 2 sata. Test se sastoji iz teorijskog i praktičnog dela.

Test

Rešenje testa poslati na mejl centarprocoding@gmail.com

Dobro došli na kurs programiranja koji organizuje Edukativni centar Procoding. Da biste mogli da pratite naš kurs, neophodno je da se pripremite za kurs.

Pripremite papir i olovku

Za potrebe ovog kursa preporučujemo vam da zapisujete važne delove lekcije (deo koda, objašnjenja, grafike itd). Deo gradiva će biti pokriven u materijalima, međutim ‘priča’ koja prati materijal nije nigde zabeležena.

Instalirajte Python

1. Посетите сајт www.python.org

2. Пређите мишем преко картице Download и кликните на дугме Python 3.8.2 чиме започињете преузимање програма.

3. Када се заврши преузимање програма, покрените инсталацију кликом/двокликом на програм.

4. Појавиће се прозор као на слици испод. Потребно је да означите поље Add Python 3.8 to PATH (број 1), а затим треба кликнути на Install Now (број 2).

5. Биће започета инсталација и прозор ће изгледати као на слици испод. Уколико вам се појави прозор за додатну дозволу, кликните на yes.

6. Када се заврши инсталација појавиће се прозор као на слици испод. Кликните на дугме Finish.

7. Сада је потревно проверити да ли је инсталација успешно завршена. Кликните на Start и у поље за претрагу унесите 'idle'. Ако се појави иконица као на слици, значи да сте успешно инсталирали Пајтон.

3. Инсталирајте апликацију ZOOM Cloud Meetings

Tražili smo najbolji program preko kojeg je moguće pratiti predavanje i odlučeno je da se upotrebi aplikacija ZOOM Cloud Meetings. Aplikaciju možete naći u Google Play prodavnici (za pametne telefone), potpuno je besplatna i nije potrebno da se registrujete kako biste pratili predavanje. Ukoliko nemate pametni telefon, predavanje ćete moći da pratite putem računara (link se nalazi na početku stranice).

1. Pokrenite aplikaciju.

2. Kliknite na Join a Meeting.

3. U polje Meeting ID unesite jedinstveni broj sobe. U polje Your Name unesite svoje ime ili nadimak.

4. Najverovatnije će program tražiti posebne dozvole kako bi program mogao da radi. Potrebno je da date dozvolu, a kada to uradite potrebno je da kliknete na Join without Video.