FAQ 2018-11-27T11:13:19+00:00

FAQ

Odgovor: Prvo da razdvojimo pojam programiranja od gledanja sadržaja na Youtube-u i igranja igrica na nekom uređaju. Igranje igrica nije isto što i programiranje. Istina, jedan mali broj dece će igrajući igrice da se zapita kako one nastaju i samostalno će krenuti da otkriva programiranje, ali veliki broj dece neće krenuti „u istraživanje“. Mi učimo decu da sama PRAVE igrice pri čemu razvijaju kreativnost, analitičnost i stiču osnovna znanja programiranja i stvaraju dobru osnovu za dalje učenje i savladavanje programskih jezika u starijem uzrastu.

Odogovor: Programski jezik ScratchJr je prilagođen upravo maloj deci koja još nisu savladala slova i čitanje. U ScratchJr-u nema slova, sve je zasnovano na grafičkim programskim blokovima i dete klikćući na odgovarajući grafički blok „piše program“.

Odgovor: Za najmlađe je predviđena jedna ili više pauza u ukupnom trajanju od 10-tak minuta. Pauza je aktivna i koristimo je da se razgibamo i popričamo. Deca na taj način stiču zdrave navike koje će zadržati i u kasnijem uzrastu.

Ukoliko ste zakasnili sa upisom na željeni kurs, postoji mogućnost nadoknade individualnim časovima sa polaznikom kako bi se ubrzo pridružio nekoj grupi.

Za dvoje upisane dece napravili smo poseban popust. Popust je moguće ostvariti i ukoliko je polaznik prethodno pohađao neki od kurseva u našem centru.

Za odrasle imamo kurs iz baza podataka koji se organizuje 2 puta godišnje. Kurs je namenjen zaposlenima koji se u svakodnevnom poslu sreću sa obradom podataka i pravljenjem izveštaja za koje Excel kao alat nije dovoljan. Najveći broj polaznika kursa je ekonomske struke. Kurs se može organizovati i u saradnji sa firmom zaposlenog.