Kurs za naprednije srednjoškolce

Ovaj kurs je namenjen naprednijim učenicima koji nisu uspeli da upišu IT odeljenje u nekoj od gimnazija, ali i onima koji žele da dobiju široko obrazovanje u oblasti informacionih tehnologija.

Kurs je zamišljen tako da najvećim delom prati gradivo koje se prelazi u IT odeljenjima . Organizuje se u vidu blok nastave vikendom u poselepodnevnim satima gde jedan blok nastave traje 4 i po sata. Obrađuju se teme koje su predviđene nastavnim planom i programom IT odeljenja u gimnazijama. Neke od tema koje se obrađuju su iz oblasti objektno orijentisanog programiranja, baza podataka, web programiranja, itd. Radi se u grupama od najviše 10 polaznika. Učenici će imati i domaće koje je predviđeno da rade samostalno i jednom mesečno će imati test kojim će se pratiti njihov napredak.

Za pohađanje kursa je neophodno da učenik vlada sintaksom bar jednog programskog jezika, a dobra matematička osnova je neophodna za kasniji napredak. Ovaj kurs ima dva predavača. Stalni predavač je višegodišnjih gimnazijski profesor programiranja i informatike, dok povremeni predavač ima titulu doktora nauka u informacionim tehnologijama i preko 20 godina iskustva u edukaciji.

Pohađanjem ovog kursa učenici će imati priliku da dobiju dobru osnovu za fakultet, a imaće i veliku startnu prednost ako u nastavku usavršavanja odaberu neki od studijskih programa gde se proučava informatika.

Algoritam - programiranje