Procoding IT odeljenje – za naprednije srednjoškolce

Ovaj kurs je prvenstveno namenjen naprednijim učenicima koji nisu uspeli da upišu IT odeljenje u nekoj od gimnazija, ali i onima koji žele da dobiju široko obrazovanje u oblasti informacionih tehnologija. Ovaj kurs nije za one koji žele “instant” rešenje i da preko noći postanu “programeri”. Ovo je za one koji žele da se ozbiljno i temeljno posvete učenju programiranja. Zahteva kontinuiran rad i na časovima i kod kuće.

Kurs je zamišljen tako da najvećim delom prati gradivo koje se prelazi u IT odeljenjima. Organizuje se u vidu blok nastave vikendom. Održava se u poselepodnevnim satima gde jedan blok nastave traje 4 i po sata. Obrađuju se teme koje su predviđene nastavnim planom i programom IT odeljenja u gimnazijama. Neke od tema koje se obrađuju su iz oblasti objektno orijentisanog programiranja, baza podataka, web programiranja, itd. Radi se u grupama od najviše 10 polaznika. Učenici imaju i domaće koje rade samostalno. Jednom mesečno imaju test kojim će se prati njihov napredak.

Za pohađanje kursa je neophodno da učenik vlada sintaksom bar jednog programskog jezika. Takođe, dobra matematička osnova je neophodna za kasniji napredak. Ovaj kurs ima dva predavača. Stalni predavači su višegodišnji profesori programiranja i informatike, od kojih je jedan master tehničkih nauka. Povremeni predavač ima titulu doktora nauka u informacionim tehnologijama i preko 20 godina iskustva u edukaciji. Kurs se održava tokom školse godine sa pauzama tokom raspusta i praznika. Više o predavačima možete videti na strani o nama.

Pohađanjem ovog kursa učenici će imati priliku da dobiju dobru osnovu za fakultet, a imaće i veliku startnu prednost ako u nastavku usavršavanja odaberu neki od studijskih programa gde se proučava informatika. Novi ciklus kursa počinje 20.septembra, a prijave su u toku!

Važna napomena: 

Trenutno su popunjene sve grupe. Postoji mogućnost otvaranja nove grupe. Možete se prijaviti i biti na listi čekanja.

IT odeljenje

Predavači

Ivana Grujović, dipl. inž.

Ivana python

Python, programiranje za “naprednije srednjoškolce