Scratch Plus

Napredan kurs za male “geek”-ove. Neophodno je prethodnoa znanje Scratch-a. Deo ovog kursa je predstavljen u Noći istraživača gde je bio izuzetno zapažen. Na ovom kursu deca imaju priliku da se bave i programiranjem i elektronikom istovremeno. Kurs je prilično zahtevan i preporuka je da dete obavezno dođe na probni čas pre nego što se upiše na kurs. Na kursu se deca upoznaju sa Arduinom koji je prilagođen deci mlađeg uzrasta i može se programirati iz Scratch-a. Pored Arduina, deca se upoznaju sa micro:bit-om. Micro:bit je mini računar, odnosno mala programabilna pločica veličine 4 x 5 cm. Na pločici se nalaze senzor pokreta, kompas, kao i mikro USB konektor.

Kurs traje jedno polugodište. Nastava se izvodi tokom celog polugodišta sa pauzama za vreme raspusta i praznika. Deca se kursu mogu u više navrata – na početku svake celine. Neophodno je da prisustvuju većem broju časova ne mogu dobiti sertifikat. Poslednjih nekoliko časova je posvećeno završnim projektima koji su neophodni za dobijanje sertifikata. Cilj ovog kursa je da se deca upoznaju sa programiranjem i elektronikom.

Važna napomena:

Ovaj kurs je moguće držati samo uživo. Zbog aktuelne epidemiološke situacije ovaj kurs je trenutno moguće realizovati samo kao individualni ili poluindividualni (grupe od 2 polaznika).

Predavači

Milena Borisavljević, dipl. def.

Milena Borisavljević

Anđela Vasilevska, dipl. inf.

Anđela Vasilevska

Stefan Petković

Stefan Petković
Prijavite se